dinsdag 1 april 2014

Travel | De leukste zomerfestivals in Amsterdam

Nu het april is kan ik officieel weer ademhalen. Volgens mij hebben we echt de vriestemperaturen, sneeuw en ijzel dit jaar overgeslagen. De dagen beginnen weer langer te worden en ik krijg alleen maar meer zin in de komende lente en zomer. Ik begin inmiddels al heel stiekem na te denken over welke festivals ik dit jaar wil bezoeken. De komende festivals, allemaal in Amsterdam, staan op mijn lijstje: 

Welcome to the future
Gratis water, organisch voedsel en een fijn oog voor duurzaamheid: dit festival slaagt met vlag en wimpel voor ieder hippie-examen. Dit groene festival vindt plaats in natuurgebied het Twiske, gebruikt alleen gerecyclede materialen voor de opbouw en scheidt het afval. Tel hier fijne muziek, een vrije sfeer en een mooie setting aan toe en je hebt een perfect zomerfestival.

Datum: 26 juli
Locatie: 't Twiske, (net buiten) Amsterdam
Prijs: rond de 50-75 euro
Open air

Weer een festival op een lekker stukje natuur: Open Air vindt ook dit jaar weer plaats in het Gaasperpark. Op dit festival kan je helemaal losgaan op elektronische muziek: van techno tot disco en van house tot hiphop. Maar ook buiten de negen (!) stages is er genoeg te doen. Zo is er ook dit jaar weer een Silent Disco en zal er genoeg culinair genot aanwezig zijn. Trouwens, pssst...terwijl ik dit schrijf zijn er nog gratis (!) kaartjes over voor iedereen die om het Gaasperpark woont.  

Datum: 7 & 8 juni

Locatie: Gaasperpark, Amsterdam

Prijs: tussen de 60-100 euro. 

www.amsterdamopenair.nl

Food Film Festival 

Voor de niet-dansers onder ons die meer houden van eten en zitten (I hear ya) is er deze lente weer een editie van het Food Film Festival. Juist: films kijken over eten, terwijl je eet - hoe geweldig klinkt dit? Het festival stopt niet bij alleen films, maar organiseert ook workshops, lezingen, debatten en nog meer. Als Amsterdammer mag je dit zeker niet missen!

Datum: 9, 10 & 11 mei. 

Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam.

Prijs: nog niet bekend. 

www.foodfilmfestival.nl

Ekotown



















Alle healthfreaks opgelet: ook voor jullie is er een festival geboren. EkoTown wordt in 2014 voor het eerst georganiseerd. Een walhalla vol gezond eten, sport, yoga en muziek. Ook leuk voor kinderen, en deze kunnen al voor 5 euro mee. 


Datum: 21 & 22 juni

Locatie: Amsterdamse Bos, Amsterdam

Prijs: 5 euro voor de kleintjes, 25-35 euro voor volwassene

www.ekotown.nl

People, let's go, let's go, let's go!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten