zondag 19 januari 2014

Creative | 5 tips: Room make-over onder de 75 euro

De logeerkamer was niet de meest stijlvolle kamer van het huis:




































Met de nadruk op 'was.' Na 1 dagje tijd met 70 euro budget was dit het 'after' resultaat:




















































Veel inspanning of geld was niet nodig voor deze kleine make-over. Gebruik deze vijf tips, en voor minder dan 75 euro heb je een compleet nieuwe inrichting: 

1. Koop in de sale
Oh, zo cliche, maar oh-zo handig! Een beetje thriftshopping is nou eenmaal een groot aspect van budgetteren. In Nederland zijn geen vaste data voor de sale, maar meestal zijn de grootste sales tegen het einde van een nieuw seizoen. Kijk eerst rustig rond in welke winkels er sale is en koop daar dan ook. Zo kocht ik het complete bedtextiel (twee dekbedovertrekken, 4 kussenslopen en het dekentje links) in de sale bij de Hema voor maar 30 euro. Het kleedje is het enige in deze kamer dat ik niet met flinke korting kocht, en deze was maar 9,95! Maar ook online kopen, bijvoorbeeld bij Marktplaats of Ebay, is vaak heel voordelig. 

2. Do it yourself
Kunst maakt een kamer meteen gezelliger, maar is vaak erg duur. Er is niks zo goedkoop als zelf decoratie maken, en daar hoef je echt geen Rembrandt voor te zijn. Koop bijvoorbeeld een paar prikborden, en versier die met plaatjes uit oude tijdschriften. Of koop een goedkoop, leeg schilderijtje, en versier deze met een tekst (en als je wel een Rembrand bent, kan je natuurlijk iets complexer doen). Maak je foto's? Druk ze groot af en lijst ze in! Veel makkelijker (en goedkoper!) wordt het niet. 



















































3. Koop simpele meubelen
Dit bijzettafeltje was maar 7,50 (aanbieding, uiteraard), maar wel heel erg saai. Binnen tien minuutjes gaf ik het een simpele, blauwe dip-dye met een oud restje verf en was er niet veel meer over van de saaiheid. Je betaalt voor de complexheid van je meubel: koop dus simpele meubelen en maak deze vervolgens helemaal naar jou smaak.  

























4. Neem een kijkje op zolder. 
Grote kans dat jijzelf, vrienden of familie nog mooie dingen hebben staan op zolder die wegkwijnen onder het stof. Zonde! Stuur een mailtje rond met de vraag of iemand nog wat voor je heeft. En...kijk natuurlijk zelf ook even rond! Het gele dekentje en de kussens op het rechterbed vond ik ergens in het rommelhok. 

5. 'Koop' gratis. 
Ik had in deze kamer geen grote meubelen meer nodig omdat de basis al stond. Heb je die misschien nog wel nodig? Er zijn meerdere sites waar mensen hun meubelen gratis aanbieden, bijvoorbeeld deze en deze website. Je kan ook lid worden van speciale Facebook groepen, zoals de 'Ik geef weg'-groep. 






































Met minder dan 75 euro zul je nooit een 'wow-omg-woont-de-konigin-hier?'-gevoel bereiken. Maar, zoals je ziet, kun je ver komen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten