zaterdag 7 december 2013

Challenges | Vegan Challenge week 2&3: up's and down's

Week twee van de Vegan Challenge begon goed: daar was mijn bestelling van de Veggiedeli, een veganistische online winkel. Kaaaaaaaaaasss! Slagroom! Brownies! Vis! Allemaal veganistisch uiteraard. Dat dit grapje veertig euro had gekost, werd eventjes vergeten. Ik leefde in een veganistische hemel. 

Ook week drie begon optimistisch. Dat was het moment dat ik dacht: wauw, piece of cake, dit veganisme. Joh, misschien wil ik dit wel mijn hele leven volhouden! Groente? Good. Fruit? Good. Humus en veganistische kaas? Goooood. 

Nu zit ik aan het einde van de derde week en heb ik eventjes een dipje. Veganistische kaas? Op, en bovendien heel duur. Humus? Te. Veel. Van. Gegeten. En. Nu. Maakt. De. Naam. Alleen. Al. Me. Ziek. Het helpt niet mee dat de Vegan Challenge voor de meeste al is afgelopen, en dat iedereen om me heen chocoladepepernoten zit te eten. Oh, en het gemis van kaas is inmiddels wel een dingetje. Ik schreef de vorige blog nog sarcastisch over huilend een stuk kaas knuffelen. Inmiddels is het een goede mogelijkheid dat dit komende week echt gaat gebeuren. 

Het einde is in zicht, en dit dipje gaat vast wel voorbij. Over alle veganistische alternatieven die ik heb ontdekt komt snel een nieuwe blog, maar voor nu een kleine impressie van wat ik deze weken heb gegeten:






























Romanesco-soep met mosterd en peterselie. Romanesco, wat ben jij een beauty! Jammer dat je dus gewoon naar bloemkool smaakt. 

















Tosti met avocado. Mooie tijden, toen de veganistische kaas nog niet op was. (Zucht). 

















Pompoensoep. Tien+ keer gegeten deze weken, but she just never dissapoints.




1/2 fruit, 1/2 slagroom. Zoals het hoort.


















Raw-bite fruit & noot repen. Mijn favorieten zijn de raw cacao en spicy lime, maar het is moeilijk kiezen. Volgende maand dan maar een maandje raw food doen?

























Veganistische kaasworstjes van de Veggiedeli. Ze waren lekkerder dan ze eruitzien, I promise


























Courgettesoep. Want veel soep eten is zo yolo. 



















Chocolade-sinaasappel brownies van Happy Kitchen. Zolang ik niet denk aan hoe elke hap me twee euro kost, geniet ik iedere keer weer!















Veganistische lasagne met bechamelsaus. Receptje staat online, dus ik zou zeggen: probeer 'm ook!





















Linzen-stoofpotje met bloemkoolpuree. Dit spontaan ontstane receptje was echt super lekker, dus het receptje komt ongetwijfeld ooit nog online. 

























Healthy brownies van zwarte bonen, dadels en courgette. Oepsiedoepsie, door het ei niet veganistisch. Ik heb mezelf een paar nachten in slaap gehuild, en het mezelf uiteindelijk maar vergeven.

Nog maar 1 weekje te gaan! Let's do this!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben gewoon benieuwd, want hoe is je energielevel nu na 3 weken veganisme? En merk je wat aan je lichaam? ben je afgevallen, minder opgeblazen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het laatste blogje staat eindelijk online! Tijdens het veganisme had ik zeker een minder opgeblazen gevoel, gewoon omdat ik minder at. Afgevallen ben ik niet, maar dat zal meer hebben gelegen aan de schranspartijen tijdens Kerst ;)

    BeantwoordenVerwijderen