maandag 18 november 2013

Challenges | Vegan Challenge: morgen is de dag!















Ja, het gaat echt gebeuren. Ik, kaaskop van het eerste uur, heb besloten een maand lang veganistisch te eten. Geen zuivel, geen vis, geen vlees en geen eieren. Nu ik deze vier dingen zo koud opsom, begin ik heel erg bang te worden. Waarom doe ik mezelf dit eigenlijk aan?

Toen ik een jaar of tien was besloot ik vegetarisch te worden, want; vlees en vis eten was toch eigenlijk best wel zielig voor die arme diertjes. Het hielp bepaald niet mee dat ik net Finding Nemo had gezien met die ene scene waarin Nemo en Dory verstrikt raken in een visnet (ik moet soms nog steeds inwendig huilen.) Uiteindelijk was ik twee (lange) weken vegetarisch, tรณt het moment dat mijn moeder een gloeiende schaal lasagne op tafel zette (je bent heel gemeen, mama.) 

Mijn vegetarische periode was geen succes, maar inmiddels eet ik wel al een hele tijd erg weinig vlees en zo min mogelijk zuivel. Waarom ik nu een maand veganistisch 'ga'? Om mezelf uit te dagen! Een paar maanden geleden lukte het me om vijf weken suikervrij te eten, en dat voelde zo goed! Door nu een maand veganistisch te gaan eten, ontdek ik hopelijk allemaal nieuwe, gezonde alternatieven en wordt ik nog meer uitgedaagd te letten op alles wat ik in mijn mond stop. 

Maar eerlijk is eerlijk: ik houd van een cracker met zalm. Ik houd van wat geitenyoghurt 's ochtends, of wat veel kaas daar de salade. En ja, ik weet dat aan heel veel producten in de winkel dierlijke producten worden toegevoegd (OREO's! snik, snik), dus het gaat ook zeker afzien worden. Maar op dit moment ben ik voornamelijk heel erg benieuwd: kan ik dit een maand lang volhouden? 

Vandaag heb ik mezelf he-le-maal volgepropt met kaas (laatste avondmaal!) En morgen is dan de de grote dag dat ik begin. Ik houd jullie op de hoogte! 

2 opmerkingen: